[PDF] Twaalf Discipelinnen Van Christus Deel I eBook

Twaalf Discipelinnen Van Christus Deel I Book in PDF, ePub and Kindle version is available to download in english. Read online anytime anywhere directly from your device. Click on the download button below to get a free pdf file of Twaalf Discipelinnen Van Christus Deel I book. This book definitely worth reading, it is an incredibly well-written.

TWAALF DISCIPELINNEN VAN CHRISTUS Deel I

Author : Willem Westerbeke
Publisher : Lulu.com
Page : 434 pages
File Size : 15,38 MB
Release : 2013-03-30
Category : Religion
ISBN : 1291369147

GET BOOK

In dit boek staan 12 korte beschrijvingen van de bekeringsweg en levensloop van 12 vrouwen. Het aantal 12 doet denken aan 12 discipelen. Discipel betekent leerling, volgeling. Zij volgden Jezus op de weg. Heel mooi komt er in uit, dat de leiding van de Heilige Geest verscheiden is. Het is leerzaam kennis te nemen hoe verschillend de toeleidende weg tot Christus bij deze vrouwen was. Wij horen soms dat mensen zich verzetten tegen het lezen van bekeringsgeschiedenissen. Men zegt, dat er misbruik van gemaakt wordt. Dat is jammer. Maar de mooiste dingen worden misbruikt. Het heeft duizenden mensen gesticht, versterkt in het geloof, ja sommigen tot het geloof gebracht. De volgende vrouwen worden besproken: GRIETJE HENDRIKS, MARIA VAN BEEK, Grietje van SCHUPPEN, Vrouw HENTINCK, Katharina FLIPSE, CORNELIA DE VISSER-MOENS, CORNELIA DE VISSER-DE VISSER, Maria Bimmel-De PAGTER met Maatje en Christina BIMMEL, Mientje de Voogd Van der Vorst. Jannetje van DIJKHUIZEN, GRIETJE VERSCHOOR, Peterke van DALEN-Van MOURIK.

CHRISTUS VERHEERLIJKT ZIJN VADER EN BETAALT DE LOSPRIJS, 15 PREKEN DEEL 8

Author : Dr. H. F. KOHLBRUGGE
Publisher : Lulu.com
Page : 154 pages
File Size : 36,95 MB
Release : 2012-01-12
Category : Religion
ISBN : 1471040003

GET BOOK

De meeste preken in deze bundel zijn genomen uit het Hogepriesterlijk gebed. "Ziet u nu, mijn geliefden! God is Vader, en het gaat er om, dat dit voor wáár gehouden wordt. Berg u nu onder de mantel van Jezus Christus, en meer weet ik niet. Hij komt, en heeft voor Zich genomen al uw zonden, uw schuld, de toorn, die u verdiend hebt. De hellehond die u verslinden wil, de dood die u verworgen wil, alles heeft Hij op Zich genomen, en u met uw hele ellende nog bovendien. Terwijl Hij u zo op het hart heeft, die barmhartige Hogepriester, zegt Hij: ' Vader, zo ziet het er uit, breng Uw Zoon tot eer, anders wordt Hij te schande, en U ook! Dat zal evenwel niet geschieden! De duivel zal Mijn God niet te schande maken. De wereld, de verdoemende wet, de zonde, de nood zal mijn God niet te schande maken; alsof Hij geen Vader zal zijn en blijven en machtiger zal zijn dan de hele macht, die op Mij aankomt.' Dus: 'Vader, de ure is gekomen, verheerlijk Uw Zoon, opdat Ik Uw Zoon, U verheerlijke."

Nieuw Apostolische Bijbel #5

Author : Apostel Arne Horn
Publisher : Lulu.com
Page : 330 pages
File Size : 16,16 MB
Release : 2014-07-10
Category : Religion
ISBN : 1291946748

GET BOOK

De vroege Christenen gebruikten deze benaming oorspronkelijk om hun relatie met de God van het Oude Verbond aan te geven. Als bron voor de meeste hedendaagse vertalingen wordt de Novum Testamentum Graece gebruikt. In het Nieuwe Testament worden de daden en woorden van Jezus beschreven, die in het Nieuwe Testament de Messias (de Christus) genoemd wordt. Uit het geloof in hem is het Christendom voortgekomen. Verder staan er de vroege geschiedenis van de eerste christelijke gemeenschappen en de leer en prediking van de apostelen in beschreven. Het Nieuwe Testament vormt daarmee de voornaamste basis van het Christelijk geloof. Binnen dat geloof worden behalve de Bijbelteksten van het Oude Testament ook die van het Nieuwe Testament als het Woord van God d.w.z. geïnspireerd door God beschouwd. Orthodoxe Christenen beschouwen Het Oude en Nieuwe Testament letterlijk als "Het Woord van God".

JEZUS KONING, PASEN – HEMELVAART - PINKSTEREN, 15 PREKEN DEEL 6

Author : Dr. H. F. KOHLBRUGGE
Publisher : Lulu.com
Page : 239 pages
File Size : 17,7 MB
Release : 2012-01-12
Category : Religion
ISBN : 1471038203

GET BOOK

In deze bundel staan kostbare preken over de opstanding en de hemelvaart van Christus. Kohlbrugge schrijft: O, hoe troostrijk is het, dat, waar de lieve Evangelisten hun Evangeliën sluiten, zij juist dáár de volle maat van het onverstand, van het ongeloof, van de hardheid des harten, van de versaagdheid van de discipelen van de Heere, aan de dag leggen! De Heere heeft het niet gewild, dat zij er in het brede over zouden uitweiden, met welke macht, of hoe en wanneer onze Heere uit het graf is gekomen, wat in de hemel daarbij is voorgevallen, wat voor de troon is geschied. Nee; een moordenaar aan het kruis, ruwe soldaten onder het kruis zijn bekeerd geworden; een vrucht van de voorbidding van Christus. Dat moeten wij tot onze troost weten. En nadat ons dit gemeld is, zien wij de vreesachtigen en moedelozen toestromen.

LEVEN IN CHRISTUS, 15 PREKEN DEEL 3

Author : H. F. KOHLBRUGGE
Publisher : Lulu.com
Page : 242 pages
File Size : 40,23 MB
Release : 2012-01-12
Category : Religion
ISBN : 1471034852

GET BOOK

In deze bundel staan 15 preken over diverse onderwerpen. In een preek over de 2 blinden te Jericho (Matth. 20:29) schrijft Kohlbrugge: 'Hoe verschrikkelijk voor die arme blinden! Bovendien schijnt de Heere ook hier te hebben gedaan, alsof Hij hen niet hoorde. Hij schijnt Zijn weg vervolgd te hebben en wel in het huis van Zacheüs, de rijke tollenaar, te zijn ingegaan. Hoe het zij, wij zien hier, dat duivel en wereld, de hele menigte van de Farizeeën, en allen, die slechts uiterlijk Jezus volgen, de 'ellendigen' altijd tegenwerken. Daarbij schijnt ook de Heere Zelf menigmaal Zijn oor niet te neigen tot ons geroep en is als doof en dood voor onze jammerklacht. Maar duivel en wereld stellen zich ten doel ons moedeloos te maken en het ons te doen opgeven. De Heere daarentegen beproeft ons. Zijn doel is, dat wij niet moedeloos worden, maar des te vuriger tot Hem roepen.'

DE TROUWE CHRISTUS EREN, 15 PREKEN DEEL 4

Author : H. F. KOHLBRUGGE
Publisher : Lulu.com
Page : 198 pages
File Size : 37,10 MB
Release : 2012-01-12
Category : Religion
ISBN : 1471034984

GET BOOK

In deze bundel staan 6 preken over Jezus bij het meer van Tiberias, over de visvangst. ... Een ziel is in het net, dat is, onder de invloed van de middelen gekomen waardoor God haar heil heeft bewerkt. Maar zoals de grote en vele vissen in het net met hun onstuimige bewegingen het net dreigen te scheuren, zo dreigen onstuimige bewegingen van grote en vele zonden deze middelen te scheuren, zodat van de ontvangen genade niets meer overblijft. Kan zij zich op de middelen verlaten? Zullen zij houden? Dat is haar vraag vanuit de diepste bekommering. Een gemeente Gods bestaat uit grote en vele zondaars, die met hun zondige bewegingen er op uit zijn, een gat in het net te slaan, om zo weg te komen van de middelen, die er tot hun heil zijn. Duizend en duizend ja-maar's zijn er aan de kant van het vlees. Nochtans is er onder al deze "jamaar's" niet één dat door het Evangelie niet opgeheven kan worden. Het Evangelie antwoordt op alle angstige vragen van oprechte zielen met vriendelijke en troostrijke woorden.

JEZUS IN HET MIDDEN, Kerst- en lijdenspreken, 15 PREKEN DEEL 5

Author : H. F. KOHLBRUGGE
Publisher : Lulu.com
Page : 246 pages
File Size : 38,35 MB
Release : 2012-01-12
Category : Religion
ISBN : 1471035123

GET BOOK

Deze bundel bestaat uit 9 Kerstpreken en 6 Lijdensstoffen. Hij besluit: Zo is dan door deze allerdiepste vernedering van Christus, de toorn Gods over de Zijnen geheel gestild, en voor onze gruwelijke hoogmoed volkomen voldoening gegeven, opdat wij niet verslagen worden, maar naar die stem horen: "Ik zal niet meer op u toornen." Jesaja 54. Verder weten wij nu dat onze Heere de volkomen overwinning door de dood behaald heeft. De Heere heeft hel en dood in het graf opgezocht en zo in de hel, de hel gevangen genomen, de dood gedood, het graf begraven. En ons kerkhof is de akker van de Heere. Een zaad, dat rijpt voor de eeuwigheid, heeft Zijn eigen hand er ingeworpen tot de dag van de oogst. Dan vergaderen ons Zijn heilige engelen. Is nu Christus voor ons gestorven en begraven, laat ons niet spelen met doodsbeenderen en bekkenelen. En als wij ons er mee verontreinigd hebben, laat ons niet rusten, voordat wij van dode werken gereinigd zijn, met Zijn as en met het heilige water van Zijn ontzondiging. Amen.

GETROUW TOT DE DOOD, 15 PREKEN DEEL 1

Author : Dr. H. F. KOHLBRUGGE
Publisher : Lulu.com
Page : 307 pages
File Size : 30,21 MB
Release : 2012-01-03
Category : Religion
ISBN : 1471032493

GET BOOK

H.F. Kohlbrugge was een Gereformeerd theoloog die dikwijls wordt beschuldigd dat hij de heiligmaking - theologisch - miskende. In een preek over Lukas 7: 47 zegt hij: ... En daarbij grijpt de Heere Jezus de liefde van de zondares als middel aan om tegelijkertijd Zijn heerlijkheid en eer als Middelaar te openbaren door deze gevolgtrekking te maken: "Daarom zeg Ik u: Vergeven zijn haar zonden, die vele waren, want zij heeft veel liefgehad." Met deze woorden rechtvaardigt de Heere Jezus de zondares voor de mensen en openbaart Hij, wat Hij doen kan uit eigen machtsvolkomenheid, waarvan de Farizeeër echter niets had willen zien. Wat ik hier opmerk is niet iedereen terstond duidelijk, namelijk, dat de Heere Jezus hier de zondares rechtvaardigt uit haar werken, en dat Hij op zulk een wijze Zijn eigen machtsvolkomenheid en heerlijkheid openbaart, dat, - terwijl Hij de zondares rechtvaardigt uit haar werken, - Hij haar de vergeving der zonden, dat is de gerechtigheid voor God zonder werken, schenkt.

CHRISTUS BLINKEND DOOR DE TRALIËN VAN HET OUDE TESTAMENT, 15 PREKEN DEEL 7

Author : Dr. H. F. KOHLBRUGGE
Publisher : Lulu.com
Page : 204 pages
File Size : 48,36 MB
Release : 2012-01-12
Category : Religion
ISBN : 1471038882

GET BOOK

Kernachtige uitspraak: ... Het is echter moeilijk om het aan te nemen, juist omdat het zo ongemeen eenvoudig is. Daarom weet ik dan de mens niets anders aan te raden, dan dat hij zegge: God! maak mij tot een klein kind, opdat ik als kind uw eenvoudige Waarheid gelove en aanneme! Ben ik een Christen, dan ben ik geen Christen, zoals de heilige paus, maar als ik een Christen ben, dan betoon ik het daarin het best, als ik eenvoudig mij houd aan die daden van God, de Vader, de Zoon en de Heilige Geest, die ik mag aannemen als beloften. Op welke grond mag ik die wel aannemen? Op grond des geloofs! Welaan! Maar daar hebben wij dan weer, dat u het geloof niet eenvoudig genoeg neemt, maar steeds weer denkt aan grote dingen, aan sterke vuisten, waarmee u het zou moeten vasthouden. Terwijl u toch komen moet zo zwak en ellendig als u bent. En moet bekennen: wij zijn nooddruftige mensen, wij kunnen ons in geen enkel opzicht zelf helpen, maar alles hangt af van Hem daarboven. Dat heeft Hij in Zijn woord gezegd.

Mijn Leven in Christus. Deel 2

Author : Heilige Johannes van Kronstadt
Publisher : Gozalov Books
Page : 250 pages
File Size : 27,48 MB
Release : 2022-02-13
Category : Biography & Autobiography
ISBN :

GET BOOK

Ik begin mijn boek niet met een introductie, maar laat het voor zichzelf spreken. De inhoud is als een genadige verlichting, die de alles-verlichtende Heilige Geest mijn ziel schonk in ogenblikken van diepe verzonkenheid en zelfonderzoek, vooral in gebed. Als ik er de tijd voor had, schreef ik de leerzame gedachten en gevoelens die in mij opkwamen, op, en uit deze notities van vele jaren is dit boek nu samengesteld. Zoals de lezers zullen opmerken, is de inhoud zeer gevarieerd. Laten zij er zich zelf een oordeel over vormen. “Een geestelijk mens kan alles beoordelen, maar over hem oordeelt niemand.” (1 Cor.2:15) Aartspriester Johannes van Kronstadt (Sergieff)